De laatste vergaderingen van het studiejaar. Alle losse eindjes wegwerken kost veel energie, daarnaast ben ik bezig met counselen, het ontwikkelen van een nieuwe workshop, het updaten van een oudere workshop, bijlezen en ik merk dat ik toe ben aan vakantie.
Gisteravond tankte ik bij een onbemande pomp, volop in gedachten bij wat ik allemaal nog moest doen. Door in gedachten zo op mezelf vooruit te rennen, was ik niet gefocust. En ik merkte daardoor niet op dat mijn portemonnee nog op het dak van mijn auto lag, toen ik instapte en wegreed.

Als iemand anders mij dit verhaal verteld had, zou ik stiekem bij mezelf denken: ‘dat zou mij nou nooit overkomen‘. Maar wel dus. Niets menselijks is mij vreemd, ook niet mijzelf geruststellen (in slaap sussen) met te rooskleurige overtuigingen.

Nu geloof ik dat wanneer we willen, overal een les uit te halen is. Gelukkig is dit geen dure les geworden. Ik was net thuis toen ik gebeld werd door de eerlijke vinder. Toen pas ontdekte ik de vermissing en op dat moment was het dus ook al (zo goed als) opgelost. Na een kort moment van schrik kreeg ik uiteindelijk mijn portemonnee weer in handen, met alles er nog in. Het vindersloon was leergeld dat ik dankbaar betaald heb.

De meest voor de hand liggende les die ik hieruit kan filteren is natuurlijk op gebied van mindfulness, maar daarvoor was dit voorval mijns inziens dan anders verlopen, met veel meer zweten en in spanning zitten. Het verliep veel te soepel en rustig om als stevige waarschuwing te fungeren, al zal ik in het vervolg uiteraard oplettender zijn. Maar als het louter gaat om mijn aandacht te krijgen, is even stevig mijn kleine teen stoten aan een stoelpoot veel effectiever.

Wat ik daarom uit deze ervaring meeneem, is een boodschap van hoop en vertrouwen: ook al heb ik even totaal geen controle, het komt goed. Er is altijd hulp. Een troostrijke gedachte, aangezien ik nog wel eens moeite heb met loslaten. En met deze trustfall, luid ik dan ook mijn vakantie in.
Ik ga nu even rustiger aan doen, om na de vakantie vol nieuwe energie met supergave nieuwe dingen te komen.

Fijne zomer allemaal!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *