Door schrijven ontdek je jezelf.
Schrijven is met aandacht luisteren naar het verhaal dat je vertelt.
Gaandeweg leer je steeds meer luisteren van binnen naar buiten, in plaats van andersom. Het verhaal ís de boodschap.

Werkwijze
Jij schrijft en vertelt, ik vraag, lees en schrijf mee.
Maak je geen zorgen over dyslexie, grammatica, je handschrift of meer van zulke zaken. Je leert al doende door je ideeën van wat-zou-moeten heen te kijken, zodat je kan zien wat er al ís.
In schrijven kan je je eigen geest ontmoeten. Schrijven maakt je bewuster van je denken, omdat je vertraagt ten opzichte van babbelen. Je kan als het ware een stapje terugdoen en je eigen (denk)proces zien. Dat alleen al werkt verhelderend.
Ben je zoekend naar wie je werkelijk bent? Je vindt jezelf in je schrijven.

Mijn werk-en zienswijze wordt gevoed door onder meer het verhalende, systemische (voorouderlijk besef), evenals filosofie en Boeddhisme. 
We kunnen het accent dan ook daar leggen waar jij wilt;

  • Autobiografisch – herinneringen en gebeurtenissen van jou en jouw familie. Deze vorm leent zich o.a. goed voor het herkennen van (familie)patronen.
    Voor op een andere manier kijken naar je herinneringen. Voor een verandering van perspectief. Voor het vinden van jouw eigenheid, binnen de erfenis van je voorouders.
  • Metaforisch – in deze vorm kan je nog steeds over je ervaringen schrijven, maar de vorm is vrijer. Je bent minder gebonden aan de letterlijke waarheid, hier verken je bovenal de emotionele waarheid. Beeldentaal leent zich namelijk uitstekend voor het verkennen van je gevoelservaring en je (stille) verlangens.
    Je kan jouw ervaring als sprookje schrijven. Of onderzoeken wat de boodschap is van jouw lievelingsverhaal. En welk thema dit raakt in jouw leven. 
  • In het moment – kijken wat zich ter plekke aandient. Weet je niet zo goed wat je precies zoekt? Wil je gewoon schrijven zonder nadenken, of juist heel aandachtig gedichtjes schrijven over een bepaald thema? Wil je verschillende vormen eens proberen? Het is allemaal mogelijk.

Je hoeft sowieso niet bang te zijn om ‘verkeerd’ te kiezen. Alle schrijfoefeningen zijn op jou afgestemd, door aandachtig luisteren tijdens de sessie.
Wanneer je gekozen hebt voor metaforisch maar ik vermoed dat je toch baat kan hebben bij meer autobiografisch, dan zal ik je dat toeschuiven om te proberen.


Mijn achtergrond
Ik ben geschoold als psychosociaal begeleider aan de Academie Integrale Menswetenschappen te Utrecht, vooral in het gedachtegoed van Carl Gustav Jung. Je kan me vinden op hun website onder ‘Zoek je een therapeut?‘ (zelf nog even klikken op ‘Groningen’).
Verder heb ik diverse schrijfcursussen gevolgd, onder andere autobiografisch schrijven en schrijven als therapeutisch middel van Arianne Collee, je levensverhaal schrijven van Vilan van der Loo en schrijfretraite van Geertje Couwenbergh.
Ook ben ik Chief Storyteller en lid van de Storytelling Clan, een groep gecertificeerde, ervaren storytellers.


Praktische zaken
Onze eerste afspraak begint met kennismaken en bespreken van je wensen/ verwachtingen. Daarnaast nodig ik je ook uit om aan te geven welke invalshoek je het meest trekt – niet alleen waar je naar wilt kijken, maar ook op welke manier.
Vervolgens gaan we aan de slag. Deze eerste sessie duurt maximaal 2 uur. De kosten van deze eerste afspraak zijn €65,- 
Een volgende individuele sessie duurt 1 tot 1,5 uur en kost €75,-. 

Verwacht geen duidingen. Mijn taak is om jou op veilige en rustige manier met jezelf in gesprek te laten gaan. Met een minimum aan ruis.
Wees je ervan bewust dat wat ik doe valt onder coaching en persoonlijke ontwikkeling, niet onder therapie.
Ook ben ik geen schrijfcoach, in de zin van dat ik je niet help met je manuscript of überhaupt om gepubliceerd te worden.

Informatie over hoe ik met je gegevens omga, kan je hier lezen.

Locatie
Voorlopig hoef je de deur nog niet uit.
Ik heb een eigen virtuele ruimte op Whereby waar we rustig en ongestoord 1 op 1 met elkaar in gesprek kunnen.
Groot voordeel van Whereby is dat je geen software hoeft te downloaden en geen account hoeft aan te maken. Ik geef jou het adres, jij klopt aan en ik laat je binnen. Aankloppen omdat het een besloten virtuele ruimte is, er kan dus niet zomaar iemand binnen komen vallen. 
Kortom, het werkt niet anders dan voorheen in mijn fysieke praktijkruimte. 

Opnames maken doe ik niet. We heten de verhalen die zich aandienen welkom, en laten ze daarna weer rustig gaan.

Een afspraak maken kan heel eenvoudig via het formulier hieronder. Je ontvangt geen automatische mailbevestiging na verzenden van het formulier.
Onze afspraak is pas definitief nadat ik de afspraak bevestigd heb.
Bij het maken van een afspraak, ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

Mocht een bepaalde datum of een tijdstip in het aangegeven tijdvak niet mogelijk zijn, geef dat dan aan in het veld hieronder.