Sharon, 36 jaar. Woont in Groningen met vriend en twee katten.
Verslingerd aan verhalen. Leest, kijkt, luistert, schrijft en vertelt.
Dol op Pixar en Disney. Houdt van de Anton Piecksfeer van de Efteling.
Maakt heel graag dingen. Liefst van die dingen die voor de meeste mensen veel teveel gepriegel zijn.
Onvermoeibaar leergierig. 

Verborgen verhalen
Ervaringen van onze voorouders worden op vele lagen aan ons doorgegeven, bewust en onbewust. Al deze verhalen beïnvloeden ons, zonder dat we het zelf in de gaten hebben. Ze vormen ons en onze kijk op de wereld. De bril leren zien waardoor je kijkt, is al een kunst op zich.
Dan zijn er ook verborgen verhalen die meespelen. Verhalen die naar de schaduw zijn verbannen en waar men over zwijgt. 
Het is een gegeven dat dit niet de fijne verhalen zijn; als er geen lading op zat, waren ze niet verborgen. Precies die verhalen kunnen splijten en verscheuren. Verborgen verhalen zijn daarom vaak het meest dwingend.
Mede door mijn Indische afkomst 
heb ik geleerd hoe sterk de invloed van voorouders kan zijn, en hoe sterk de neiging om te zwijgen of te verbloemen. Maar dat werkt niet. Alles is er toch al, het wil alleen maar (h)erkend worden. 

Waarom De Sprookjessmid?
Mijn achternaam, Faber, is Latijn voor smid. Dit komt terug in de spreuk: Faber est quisque fortunae suae, wat betekent: Ieder is de smid van zijn eigen geluk

‘Sproke’ is Middelnederlands voor ‘verhaal’ of ‘vertelling’. Daar is ons woord ‘sprookje’ van afgeleid, wat dus een veel ruimer begrip is dan die ene specifieke verhaalsoort.
Gecombineerd met ‘smid’ komt het er in essentie op neer dat ik mensen help hun eigen vertellingen te smeden tot iets dat helpend en waarachtig voor hen is. En zoals het een waarlijk ambachtelijke smid betaamt, is het altijd maatwerk.

Logo
In mijn logo is de letter S een dromenvanger met drie veertjes onderaan. Maar in het hart staat een aambeeld met een zwaard erin. Daarin komen mijn eigenschappen zacht/dromerig en scherp/pragmatisch harmonisch bij elkaar. Scherp op de ruis, nooit scherp op de persoon.
En uiteraard is het tevens een verwijzing naar de legende van Koning Arthur, met de zwaard in de steen.