Ik werk zowel 1-op-1 als met kleine groepen.
Neem gerust contact met mij op om je wensen en de mogelijkheden te bespreken.

Vast in je eigen verhaal
Wanneer je bij mij komt, is de kans groot dat je ergens mee zit waar je graag vanaf wilt.
We gaan echter niet op zoek naar ‘de fout’ of ‘de schuldige’, maar naar het (verborgen) verhaal. Met een open blik en een vragende houding stuit je meestal wel op een punt waar het knelt. 

Ik kan dit het best illustreren met behulp van het sprookje van de wolf en de zeven geitjes. Wanneer de wolf het huis binnenvalt en het jongste geitje zich in de klok verstopt, is dat een levensreddende actie. Niets mis met zijn handelen. Maar wanneer niemand hem komt waarschuwen dat de wolf weg is, blijft het geitje in de klok zitten. Zo kan de levensreddende actie geleidelijk omslaan in een belemmerende actie. Want het geitje kan niet verder met zijn leven als hij zich blijft verstoppen. En wanneer de tijd verstrijkt en iedereen, het geitje incluis allang vergeten is dat er ooit een wolf geweest is, gaan we het maar raar vinden dat het geitje niet uit die klok komt. Hij wil wel en probeert het ook, maar telkens weer voelt hij paniek opkomen, zonder dat hij nog begrijpt waarom.
Wanneer het geitje zich herinnert dat er een wolf was én bovenal beseft dat die wolf er nu niet meer is, kan het verhaal weer in beweging komen. In het sprookje gebeurt dit in de vorm van moeder geit die thuiskomt. Maar soms is het lang wachten tot dat gebeurt – vooral wanneer we letterlijk blijven zitten wachten tot iemand ons van buitenaf komt redden. Dat is een risico van sprookjes, je moet ze niet letterlijk nemen.

Het ‘geheim’ van De Sprookjessmid
We inventariseren je levensloop en kijken van daaruit welke verhalen zich aandienen. J
ij bent en blijft te allen tijde degene die het tempo en de diepte bepaalt. Ik kijk enkel met je mee, stel je vragen en geef je dingen te doen die kunnen helpen.
Mijn doel is altijd om je met aandacht opnieuw laten kijken naar alles wat er de hele tijd al was, maar wat je eerder niet kon zien. Dat is de ware magie en het ‘geheim’ van de smid. Klinkt simpel, maar er komt een ongekende kracht mee vrij die niet uitgelegd, alleen ervaren kan worden.
In de beeldtaal van sprookjes is de transformatie aan het einde een symbolische weergave van het groeiproces van de held: in de materie is niets veranderd, maar hij heeft geleerd om anders te kijken.

Je moet anders gaan zien, anders gaan leven, je moet opnieuw geboren worden om het rijk Gods te zien, zegt Jezus tegen Nikodemus, die dat nog niet begrijpt (Johannes 3).”
André Kroes, uit: Kierkegaard en Andersen, 2017

Wanneer je ervaart vast te zitten in je eigen verhaal en je met mij in contact wilt komen, vul dan het contactformulier in.
Je kan ook direct een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.