De praktijk
Er wordt vaak gesproken over de magie van verhalen, maar wat houdt dat nu eigenlijk in?
Wij mensen vertellen onszelf en elkaar talloze verhalen, zowel in woorden als in daden. Verhalen die ons ketenen en verhalen die ons een gevoel van vrijheid geven. 
Een verhaal maakt de context en kleurt dat waar we naar kijken. Het kan fungeren als een script en onze reacties voorschrijven. Dat we ons chagrijnig gedragen wanneer het regent, bijvoorbeeld. En daar kunnen we zo in opgaan, dat we werkelijk geloven dat we chagrijnig zíjn.
Inzien dat iets een verhaal is, kan ruimte geven. Ruimte voor ontspanning, ruimte voor een ander perspectief. Ruimte voor verwondering.

Voor mij is de heilige taak van de verhalenverteller van een stam nadrukkelijk niet om duiding te geven aan gebeurtenissen. De roep om betekenisgeving, invulling kan echter sterk en dwingend zijn. Vooral wanneer de nood hoog is en het stof nog niet neergedwarreld is, is er vaak behoefte aan troost, aan afleiding, aan weten waar men aan toe is.
Voor mij als verhalenfluisteraar gaat het erom de innerlijke herrie en ruis te verkleinen en de innerlijke stilte te vergroten. 

Beeldentaal
Voor ons uiten kunnen we ons bedienen van verschillende soorten talen. Wanneer we deze talen beperken, missen we dimensies om onszelf in uit te drukken. Dan proberen we ons een beetje te behelpen door in analyserende taal te vertellen hoe we ons voelen en wat we ervaren, maar daarmee schuren we langs dat wat werkelijk gezegd en gehoord wil worden. Voor dergelijke zaken hebben we beeldentaal, wat in onder andere mythen en sprookjes uitgedrukt wordt.
In beeldentaal kunnen je personages mensen zijn, (half) dierlijk, magische wezens, natuurverschijnselen, alles is mogelijk. En daarmee heb je veel meer ruimte om te uiten wat er in je leeft en wat graag verstaan wil worden.
Beeldentaal kan tot op zekere hoogte verwoord worden (de meest vaardige dichters en schrijvers kunnen waarlijk schilderen met woorden) en op vele andere manieren verbeeld worden. Al luisterend en doende leren we ons te uiten en te verstaan. En daarmee gaan er nieuwe werelden open.

De Sprookjessmid
Mijn naam is Sharon Faber, verhalenfluisteraar.
 Ken uzelf is mijn motto en mijn missie.

Je kan bij mij terecht voor individuele sessies, gericht op anders kijken naar je eigen verhaal.

Ik ben geschoold aan de Academie Integrale Menswetenschappen te Utrecht en daarnaast opgeleid door Maarten Oversier in regressie-en reïncarnatietherapie vanuit Noord-Amerikaanse sjamanistische zienswijze. Van de Boeddhistische leraar Quong Lu, leer ik over de Dharma (leer van de Boeddha) en nondualisme. Ook heb ik dankzij een retraite bij hem de Kracht van de Stilte ervaren. Als Chief Storyteller ben ik lid van de Storytelling Clan, een groep gecertificeerde, ervaren storytellers.

In mijn werk verbind ik vele werelden met elkaar, want ik ben ervan overtuigd dat achter het letterlijke van een specifieke vorm, dezelfde universele essentie schuilgaat.
Snuffel gerust rond op mijn website. Ik hoop dat het naast informeren je ook zal inspireren.

Wil je met mij in contact komen, vul dan het contactformulier in of maak direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek